alles over portugal

Beste reistijd

Portugal badplaatsen

Beste reistijd Portugal

Portugal heeft een aantrekkelijk klimaat, zowel in de zomer(lang en warm) als in de winter(zacht en aangenaam).De beste tijd om het land te bezoeken is echter van half april tot en met half oktober. In de zomer(hoogseizoen) zijn er veel toeristen vooral langs de kust en in de Algarve. Voor een bezoekje aan lissabon is augustus echter zeer geschikt, omdat de portugezen dan zelf met vakantie zijn. Het is er dan rustig maar wel warm. Voor wie de hitte een beetje wil vermijden is mei een prima maand voor een stedentrip naar Porto of Lissabon.

Wie buiten het hoogseizoen op reis kan gaan, kan het beste in de lente of de herfst naar Portugal of Madeira. In de lente staat alles in bloei en er zijn veel folkloristische feesten. De temperatuur is met 22 tot 27 graden zeer aangenaam. Ook de herfst heeft zijn charme in Portugal. De bomen nemen prachtige kleuren aan en vooral de wijnoogst in het Dourodal is een belevenis op zich.

In de winter valt in het noorden van Portugal sneeuw onder andere in de Serra da Estrela. De skistations daar zijn van januari tot maart open. In de zomer is het hier warm en droog. In de winter valt er veel regen in Minho en Porto, vooral in december en januari. De zomers zijn daar warm en zonnig. Vooral in Minho komt dan vaak zeemist voor. Er is in de zomer in de loop van de middag vaak een verkoelend windje vanaf de Atlantische Oceaan. Het zeewater blijft hier lang koud; pas in juli wordt het aangenaam. De sterke branding van de Atlantische kust zorgt ervoor dat je zeker met kinderen goed moet oppassen met zwemen.

Lissabon en het centrum van Portugal hebben een heerlijk zomerklimaat met temperaturen rond de 30graden.Van november tot en met januari valt er wat regen. Ook hier in de zomer een verkoelend briesje van de Atlantische Oceaan. Het zeewater blijft lang koud en er is een sterke branding.

In de Algarve is het in de zomer overdag vaak warmer dan 30 graden. Maar in de winter is het nooit kouder dan 10 graden. Vooral in de beschutte baaien heeft het zeewater een heerlijke temperatuur. De algarve kan dan ook het hele jaar door bezocht worden.