alles over portugal

Golf

Azoren Portugal

Portugal golfbanen en vakantie

In Portugal is al een golftraditie vanaf eind 19e eeuw. De Porto GolfClub is de oudste van het land. Hij ligt 15 km ten zuiden van Porto. Met de toename van de toeristen,vooral Engelsen, nam ook de interesse in golfbanen toe. Ook bij Lissabon werden diverse aangelegd; zelfs meer dan acht o.a.Penha Longa en Carvalhal.

Vele grote namen in de golfwereld hebben hun stempel gedrukt op de bouw van de golfbanen in Portugal o.a. Henry Corron, voormalig Engels golfkampioen. Maar de meeste golfbanen zijn in de Algarve. Daar overheersen twee kleuren, het blauw van de lucht en de zee en het groen van zo n 35 golfbanen die deze streek rijk is. Dit gebied is al twee maal uitgeroepen tot 's werelds beste golfbestemming en in 2005 werd zelfs op de Victoria-baan het wereldkampioenschap gehouden. Tegenwoordig is Vilamoura met vijf banen HET golfcentrum van de Algarve. De meeste golfbanen liggen dicht bij zee, je kunt het geluid van de golven horen.

Beginner, amateur of professional in de Algarve vind je een baan die geschikt voor je is zoals Pine-Cliffs ten oosten van Albufeira voor beginners en Club Med golfbaan Da Balaia voor gevorderden. Tussen Albufeira en Faro liggen maar liefst 14 golfterreinen, bij Tavira 4 bij Portimao en Lagoa 8. De rest ligt verspreid langs de kust. Ook op Madeira zijn golfclubs o.a.Clube de Golf do Santo da Serra (27 holes)en Palheiro(18 holes) ten oosten van Funchal. Op het eiland Porto Santo,Porto SantoGolfe bij morenas(18 holes)