alles over portugal

Luchthavens

Portugal vakantie

Luchthavens van Portugal

Portugal heeft 4 internationale luchthavens: Lissabon ,Porto, Faro en Funchal (Madeira). De luchthaven van Lissabon heet Aeroporto Portela de Sacavem en ligt 7 kilometer buiten het centrum van de stad.Vanaf het vliegveld rijdt de aerobus elke 20 minuten naar het centrum van de hoofdstad. Een buskaartje kun je in de bus kopen en een alternatief zijn kaartjes waarmee je de hele dag met het openbaar vervoer kunt reizen. Kosten variŽrend van 1.50 tot 4 euro en afhankelijk van de trajecten. Er zijn ook taxi's die je voor 8 a 12 euro van het vliegveld naar het centrum brengen. Voor de bagage moet men vaak extra betalen. Op het vliegveld zitten meerdere autoverhuurbedrijven. Goedkope vliegtickets naar Portugal zijn er genoeg te vinden.

Porto vliegveld

Porto heeft een internationale luchthaven Aeroporto Francisco Sa Carneiro genaamd en ligt op 11 kilometer van het centrum. Ook hier rijdt een bus, maar er is ook een metrolijn LineViolete die je in 30 minuten naar het centrum van Porto brengt. De metro rijdt van 's morgens zes uur tot 's avonds 1.30 uur. Een taxi naar het centrum kost ongeveer 16 euro. Voor bagage moet je extra betalen. Op de luchthaven van Porto zitten meerdere autoverhuurbedrijven.

Faro vliegveld

Faro heeft het internationale vliegveld Aeroporto de Faro. Vanaf de luchthaven rijden de bussen ieder half uur van acht uur 's morgens tot acht uur 's avonds naar het centrum van Faro of het busstation. Kosten ongeveer 1.75 euro. Taxi's kosten 10 euro en je moet voor de bagage bijbetalen. In het hoogseizoen zijn er ook shuttlebussen. Vanaf het busstation in het centrum kun je naar alle plaatsen langs de kust van de Algarve. Een auto huren kan ook. Er is een ruime keuze en de tarieven van vooral de lokale aanbieders zijn lager dan elders.

Madeira vliegveld

Madeira heeft een eigen internationale luchthaven van Funchal. Op de luchthaven van Funchal is het vaak lekker chaotisch. De bussen vertrekken elk uur en rijden in drie kwartier naar het centrum van de stad. Je kunt op het vliegveld ook een auto huren, zelfs een helikopter.

Verder zijn er ook vele kleine vliegvelden in Portugal. Je kunt binnenlandse vluchten maken naar deze vliegvelden.