alles over portugal

Azoren

Azoren Portugal

Azoren informatie en vakantie

De Azoren zijn een negental eilanden van Portugal gelegen in de Atlantische Oceaan op bijna 1500 kilometer van de kust van het Portugese vasteland. Op de eilanden wonen totaal 250.000 mensen op een oppervlakte van 2247 km2. De vulkaan van het gelijknamige eiland Pico is het hoogste punt van de Azoren en tegelijkertijd ook het hoogste punt van Portugal met 2351 meter. Op het eiland Sao Miguel bij de stad Ponta Delgada en op het eiland Terceira liggen de internationale vliegvelden van de archipel. Vanuit Nederland wordt er beperkt rechtstreeks gevlogen op De Azoren met een vliegduur van ongeveer vier uur. Een andere optie is een overstap te maken in de hoofdstad Lissabon. De vliegtijd is dan eveneens vier uur (twee keer twee uur).

De beste reistijd naar De Azoren is van april tot en met oktober. De dagtemperatuur is dan veelal tussen de 20 en 30 graden en de Atlantische Oceaan door de warme golfstroom in die periode 18 tot 22 graden. De eilanden kenmerken zich door rust en een prachtige natuur. Stranden zijn er eigenlijk alleen op het eiland Santa Maria met diepe baaien en ook de meeste zonuren.

Azoren bezienswaardigheden

Op het eiland Terceira zijn de grotten en tunnels van Algar do Carvao een bezienswaardigheid als ook het oude centrum van het stadje Angra do Heroismo met veel historische bezienswaardigheden. Sinds 1983 staat het historische stadscentrum op de werelderfgoederenlijst van UNESCO.

Vanaf vrijwel elk eiland kun je per boot georganiseerd gaan diepzeevissen of dolfijnen en walvissen spotten. Vanaf het eiland Faial is de beste mogelijkheid om walvissen te zien

Op het eiland Graciosa bij de krater Caldeira kun je door een trap van 80 meter met 180 tredes in de bijna 100 meter lange tunnel onder grond naar de bodem van de krater Furna de Enxofre. Je kunt deze krater het beste bezoeken tussen 11.00 en 14.00 uur als de zon het hoogst staat en zorgt voor wat licht aan de binnenkant van de krater. Neem hiervoor twee uur de tijd.

Santa Maria

Santa Maria heeft veel diepe baaien en daarmee de mooiste stranden van de Azoren. Het eiland heeft ook de meeste zonuren en tegen de steile hellingen van Baia de Sao Lourenco vind je vele wijngaarden. Ontdek de kerkjes, kloosters en forten van de dorpen Villa do Porto, Sao Pedro, Anjos en Santo Espirito.

Sao Miguel

Sao Miguel is een eiland voor een combinatie van cultuur, natuur en sport. Veel mooie kratermeren als Lagoa do Fogo en Lagoa das Sete Cidades, musea, kerken, paleizen en schitterende golfbanen. Een bezienswaardigheid is het Vale das Vurnas, een mooie tuin in een krater met diverse riviertjes en het Terra Nostra Park met tropische planten en prachtige botanische tuin, natuur en zwemmen in het natuurlijke en warme bronbad. Het water is bruin van kleur en trek hier geen nieuwe zwemkleding aan. Temperatuur van het water is vergelijkbaar met een warm bad. Bij Caldeiras zie je de vulkanische oorsprong van het eiland met kokende stoom. Het eiland heeft de enige ananas- en theeplantage van Europa.

Links over Azoren