alles over portugal

Eilanden

Madeira Portugal

Portugal eilanden

De Azoren en Madeira behoren ook tot Portugal. De eilandengroepen liggen niet direct naast het vasteland van Portugal maar in de Atlantische Oceaan. Madeira kenmerkt zich door een prachtige natuur en trekt veel natuurliefhebbers en wandelgangers. Door het subtropische klimaat is het eiland het hele jaar door te bezoeken. De Azoren zijn in Nederland wat minder bekend als vakantiebestemming en de archipel ligt verder van Portugal vandaan. De groep bestaat uit negen bewoonde eilanden.

Madeira

Madeira is ook de naam van de archipel, waarvan het eiland Madeira het grootste eiland is met een oppervlakte van 740 km2. Andere eilandjes zijn hier Ilhas Desertas, Ilhas Selvagens en Porto Santo. De hoofdstad van Madeira is Funchal en al sinds de 17e eeuw een aanloophaven voor schepen. Vila Baleira is de stad van Porto Santo en beide eilanden hebben een eigen vliegveld. Madeira mist mooie (zand)stranden en daarvoor moet je naar het naburige Porto Santo.

Azoren

De Azoren liggen tussen Noord Amerika en Europa in de Atlantische Oceaan op dezelfde geografische breedte als de hoofdstad Lissabon. Het zijn negen eilanden met in totaal een oppervlakte van 2.333 km2. Het kleinste eiland is Corvo met een oppervlakte van 17 km2 en het grootste eiland is Sao Miguel met een oppervlakte van 747 km2. Pico is de hoogste berg van de Azoren, maar ook van Portugal met een hoogte van 2.351 meter en gelegen op het gelijknamige eiland. De Azoren zijn tegenwoordig een autonome regio van Portugal en beschikken over een eigen parlement en regering.