alles over portugal

Steden en badplaatsen

Portugal badplaatsen

Portugal steden en badplaatsen

Portugal heeft diverse grote steden verspreid over het vasteland. Op de eilandengroepen van de Azoren en Madeira zijn de steden beduidend kleiner met uitzondering van Funchal. De hoofdstad Lissabon ligt aan de Atlantische Oceaan en ook de grootste stad van Portugal. De stad heeft inclusief de voorsteden meer dan drie miljoen inwoners, heeft de grootste luchthaven van het land en is prima met het openbaar vervoer te verkennen. Andere grote steden zijn Porto, Braga, Faro, Guimaraes en Setubal.

Portugal badplaatsen

Populaire badplaatsen zijn veel aan de zuidkust in de Algarve te vinden en op de eilandengroepen Azoren en Madeira. Albufeira is waarschijnlijk de bekendste badplaats van Portugal met 20.000 inwoners, een moderne jachthaven en een eigen golfbaan. Andere populaire vakantiebestemmingen in de Algarve zijn Praia de Rocha en Lagos.De hoofdstad Funchal en de het vakantiedorp Canico worden veelal bezocht voor vakanties op Madeira.

Portugal steden

Portugezen trekken meer en meer naar de grote steden Lissabon en Porto. Gezamenlijk woont op omgerekend 10% van het totale oppervlakte van Portugal 50% van de totale bevolking. De hoofdoorzaak van de verhuizing vanaf het platteland of de berggebieden is veelal een financiŽle kwestie. In en rondom Lissabon en Porto valt meer geld te verdienen.

Links over Steden en badplaatsen