alles over portugal

Vakanties

Portugal strand met rotsen

Portugal vakantie en reisinformatie

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron van Portugal. Vakanties en reizen kwamen echter pas laat op gang naar Portugal. De Engelsen ontdekten in de jaren '30 de mooie stranden en het lekkere klimaat van de Algarve. Sindsdien wordt er overwinterd en zijn er veel mensen met een een tweede woning langs de Algarve aan de zuidkust van Portugal. Jaarlijks bezoeken ongeveer 10 miljoen mensen voor vakanties Portugal, zakenreizen of stedentrips. Dit betekent jaarlijks een verdubbeling van de eigen bevolking. Lissabon is de belangrijkste bestemming voor stedentrips.

De meeste vakantiegangers of zakenreizigers vliegen naar Portugal. Op nog geen drie uur vliegen ben je vanaf Schiphol in de Algarve, Lissabon of Porto. De belangrijkste luchtvaartmaatschappij heet TAP en vliegt vanaf Amsterdam Schiphol op Faro, Funchal, Horta, Lissabon. Oporto, Punta Delgada, Porta Santo en Terceira. Vanaf het vasteland van Portugal zijn er goede en frequente verbindingen met diverse luchthavens op de Azoren en Madeira. Als je meer tijd hebt kun je op het vasteland van Portugal ook prima reizen per bus of auto. Het wegennet is over het algemeen goed te noemen.

Portugal accommodaties

Je kunt in Portugal in diverse verschillende accommodatievormen overnachten. Zo vind je in de Algarve luxe resorts, villa's, appartementen en hotels van alle bekende ketens, maar voor comfort en allure kun je terecht in de pousadas. Dit zijn slaapplaatsen, beheerd door de overheid, in kastelen of kloosters op de mooiste locaties in Portugal. Andere vormen zijn kamperen of studios op het boerenland voor een vakantie Portugal.

Portugal stranden

Portugal heeft 271 Blue Flag Beaches en 14 schone jachthavens verspreid over het vasteland, de Azoren en Madeira. De Blauwe Vlag stranden kenmerken zich door een goede kwaliteit zwemwater en schone, veilige omstandigheden. Zwemmen in de de Atlantische Oceaan is overigens altijd goed oppassen in verband met diverse stromingen. Het zeewater in Portugal wordt ook in de zomermaanden veelal niet warmer dan 20 graden.

Algarve

De Algarve is DE vakantiebestemming van Portugal. De zon schijnt hier bijna 300 dagen per jaar en de Algarve heeft op een kustlijn van 200 kilometer meer dan 100 verschillende stranden. De helft hiervan is gewaardeerd met een blauwe vlag (Blue Flag Beach). Schitterende stranden zijn bijvoorbeeld Martinhal, Falesia en Murracao. Naast stranden heeft de Algarve ook mooie rotspartijen als bij Ponta da Piedada. De internationale luchthaven ligt bij de stad Faro op iets meer dan twee uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Links over Vakanties